scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Schip op drift na aanvaring Noordzee

Schip op drift na aanvaring Noordzee

NOORDZEE- Op de Noordzee, circa 30 kilometer ten westen van Zandvoort vond maandagochtend een aanvaring plaats gevonden tussen twee schepen. Bij de aanvaring waren de 190 meter lange bulkcarrier 'Julietta D' en de voor anker liggende tanker 'Pechora Star' (128 meter) betrokken.

De bulkcarrier 'Julietta D' liep bij de aanvaring een gat in de romp op waarna het schip water maakte. Het Kustwachtcentrum in Den Helder startte na de melding van de aanvaring een reddingsoperatie op waarbij diverse helikopters, reddingsboten van de KNRM en andere schepen ingezet werden. Helikopters haalden de 18-koppige bemanning van het schip van boord. De situatie aan boord van de 'Pechora Star' bleef stabiel. Tijdens de aanvaring en de daarop volgende reddingsactie waren de omstandigheden ter plaatse zeer slecht. Een stormachtige wind en golven van meer dan 6 meter bemoeilijkten het werk van de hulpverleners. De bulkcarrier dreef met een snelheid van circa 3,5 knoop in zuidoostelijke richting. Rond 14:45 ramde de 'Julietta D' een platform in aanbouw. Daardoor ontstond een tweede gat in de romp van het schip. Inmiddels waren twee sleepboten onderweg om assistentie te verlenen. De eerste sleepboot, de 'Sovereign' kwam rond 16:00 aan bij het schip. Een SAR-helikopter zette medewerkers van een bergingsbedrijf aan boord van de  'Julietta D'. Rond 19:00 lukte het om een sleepverbinding te maken tussen het schip en de twee sleepboten. Ondanks dat één van de verbindingen brak lukte het toch om het schip bij de kust uit de buurt te trekken en een stranding te voorkomen. De 'Julietta D' zal in de loop van dinsdag naar de haven van Rotterdam worden gesleept.

Schip op drift na aanvaring Noordzee

Locatie aanvaring

Schip op drift na aanvaring Noordzee

Julietta D. (copyright: Fleetmon)

aanvaring pechora star 310122

Pechora Star (copyright: Fleetmon)

Schip op drift na aanvaring Noordzee

Track stuurloze Julietta D.

Tags: schepen, noordzee, KNRM, aanvaring

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!