scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Stevinsluizen Den Oever gestremd

Stevinsluizen Den Oever gestremd

DEN OEVER- De Stevinsluizen bij Den Oever zijn vanaf 26 oktober half jaar volledig gestremd. Rijkswaterstaat voert van maandag 26 oktober 2020 t/m maandag 26 april 2021 werkzaamheden uit aan de sluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever. In deze periode zijn de sluizen gestremd voor alle scheepvaart.

Vaarwegverkeer kan omvaren via de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Het wegverkeer op de snelweg A7 ondervindt geen extra hinder. Om Nederland beter te beschermen tegen hoogwater op de Waddenzee versterkt Rijkswaterstaat de hele Afsluitdijk. Als onderdeel van die versterking komt er een keersluis direct ten noorden van de schutsluis bij Den Oever. Omdat de keersluis direct voor de schutsluis komt, is voor de bouwwerkzaamheden volledige stremming van de Stevinsluizen nodig.

Bron + foto: Rijkswaterstaat.nl

Stevinsluizen Den Oever gestremd

Tags: A7, sluizen, Afsluitdijk, werkzaamheden, Den Oever

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!