scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara op komst: overlast verwacht

HARLINGEN- Zondag, 9 februari moet er in Nederland rekening gehouden worden met de eerste echte storm van 2020. Zondag passeert namelijk een lagedrukgebied ten noorden van Nederland en dit zorgt voor stormachtige condities. Deze storm heeft inmiddels de naam 'Ciara' gekregen. De verschillende weermodellen gaan uit van windkracht 9, mogelijk in het Waddengebied zelfs even 10 beaufort uit zuidwestelijke richtingen. Daarnaast zijn er ook zeer zware windstoten mogelijk.

De berekeningen van de verschillende weermodellen lopen hierover nog uiteen, maar mogelijk zullen de windstoten aan de kust windsnelheden van 120 tot 140 km/u bereiken. De windstoten kunnen tot schade en gevaarlijke situaties zorgen. Naast de harde wind kan ook het getij voor overlast gaan zorgen. Het hoogtepunt van de storm wordt zondag tussen 12:00 - 20:00 verwacht.  Zondag wordt er al een verhoging van de waterstand verwacht, maar aanstaande dinsdag is het springtij wat samen met de aanhoudende harde wind voor fors verhoogde waterstanden kan gaan zorgen. 

[Update]

Storm Ciara heeft in Nederland voor de nodige overlast gezorgd. Zo werden bomen ontworteld, waaiden delen van daken los en ontregelde op sommige plaatsen het openbaar vervoer. In onze regio bleef de schade en overlast beperkt. In Harlingen moest de brandweer een aantal maken uitrukken voor losgewaaid steigermateriaal en loszittende dakdelen. Op Terschelling waaide een grote boom over de Hoofdweg ter hoogte van Camping de Wulp. Hierbij raakte de waterleiding en het fietspad beschadigd. Maandagochtend werd een waterpeil van +290cm NAP in de haven van Harlingen bereikt. Enkele kades kwamen onder water te staan. De gemeente had reeds een aantal kades afgesloten.

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara zorgt voor overlast

Storm Ciara zorgt voor overlast

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2020 iFred