scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Nederland: Storm 'Corrie' op komst

Storm 'Corrie' op komst Nederland

HARLINGEN- Maandag, 31 januari moet er in delen van Nederland rekening gehouden worden met de eerste echte storm van 2022. Maandagochtend passeert namelijk een lagedrukgebied ten noorden van Nederland en dit zorgt voor stormachtige condities. Deze storm heeft inmiddels de naam 'Corrie' gekregen.

De verschillende weermodellen gaan uit van windkracht 9, mogelijk aan de noordwestkust zelfs even 10 beaufort uit noordwestelijke richtingen. Daarnaast zijn er ook zeer zware windstoten mogelijk. De berekeningen van de verschillende weermodellen lopen hierover nog uiteen, maar mogelijk zullen de windstoten aan de kust windsnelheden van 110 tot 120 km/u bereiken. De windstoten kunnen tot schade en gevaarlijke situaties leiden. Het hoogtepunt van de storm wordt maandag tussen 09:00 - 14:00 verwacht. U kunt real-time informatie omtrent wind, water en stormschademeldingen tijdens storm volgen op onze Storm-pagina

Update zondag  30/1 - 19:00

Het KNMI geeft 'code oranje' af voor Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied: met name in de tweede helft van de ochtend heeft het noordwesten van het land te maken met zeer zware windstoten van 90-110 km/uur. In het (noord)westelijk kustgebied, mogelijk ook rondom het IJsselmeer, komen dan zeer zware windstoten van 100-120 km/uur voor. 

Storm 'Corrie' op komst Nederland

Storm 'Corrie' op komst Nederland

Tags: noordzee, waddenzee, wind, storm, Corrie

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!