scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Onstuimig door stormen Dudley & Eunice

Storm 'Corrie' op komst Nederland

HARLINGEN- Aanstaande donderdag en vrijdag gaat een groot deel van Nederland te maken krijgen met onstuimig weer. Twee lagedrukgebieden komen onze kant op en zullen voor veel wind, met name aan de kust gaan zorgen. De beide stormen hebben inmiddels een naam gekregen: Storm Dudley en Eunice.

Met storm Dudley krijgen wij op donderdag te maken en dan met name in het Waddengebied en in de kop van Noord-Holland. De passage van deze depressie zorgt ervoor dat er een storm (9 beaufort) uit westelijke richtingen komt te staan. Daarbij kunnen ook windstoten van meer dan 100 km/u voorkomen. Op vrijdag kan het vooral later op de dag langs nagenoeg de gehele kust flink tekeergaan door storm Eunice. De windsnelheden lopen dan mogelijk nog hoger, waardoor er wellicht windkracht 10 behaald gaat worden aan de kust. Ook dan is er kans op zeer zware windstoten van meer dan 110 km/u. Naast de wind krijgt de kust ook te maken met fors verhoogde waterstanden. Doordat het op woensdag volle maan is er twee dagen daarna sprake van springtij. Hierbij is er een verhoogde waterstand maar de beide stormen zullen er voor zorgen dat het water extra hoog wordt opgestuwd langs de kust. Dit kan er mogelijk voor gaan zorgen dat kades onder water komen te staan en dat waterkeringen gesloten moeten gaan worden. U kunt ook real-time informatie omtrent wind, water en stormschademeldingen tijdens storm volgen op onze Storm-pagina 

[Update (2)]

Storm Eunice gaat op vrijdag waarschijnlijk voor overlast zorgen. De storm trekt in de middag van Engeland over de Noordzee richting Denemarken en passeert daarbij Nederland. Langs de westkust komt in de middag al een zware storm (10 bft) te staan. De wind waait dan nog uit zuidwestelijke richtingen. Met het passeren van het lagedrukgebied draait de wind naar westelijke richtingen. Aan het einde van de middag en de avond ligt het hoogtepunt van de storm in het noorden van het land. In het noordelijk kustgebied zal ook sprake zijn van een (zeer) zware storm. Ook kunnen er zeer zware windstoten van mogelijk meer dan 130 km/u voor gaan komen. De storm kan voor zeer gevaarlijke situaties gaan zorgen. Houdt daarom de actuele weersvoorspellingen in de gaten.  Het KNMI heeft inmiddels voor delen van het land 'code rood' & 'code oranje' afgegeven.

Storm Eunice

Storm Eunice

Storm Eunice

Ook zal de storm in combinatie met springtij op vrijdagavond voor een fors verhoogde waterstand aan de kust gaan zorgen. Rijkswaterstaat voorspelt dat de waterstand in Harlingen mogelijk gaat oplopen tot boven de +300cm NAP.

Waterstand storm Eunice Harlingen

Tags: noordzee, waddenzee, wind, storm, dudley, eunice

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!