scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

NOORDZEE- De viskotter 'UK-171' (Spes Salutis) is woensdagochtend op de Noordzee, circa 20 mijl ten noorden van Schiermonnikoog omgeslagen. De drie opvarenden konden zichzelf in veiligheid brengen en konden enige tijd later opgepikt worden door de viskotter 'TH-10'.

Deze bood direct aan om te helpen bij hulpverlening. De 'UK-171' kapseisde even voor 10:00. Direct werd door het Kustwachtcentrum in Den Helder een SAR-actie opgestart. KNRM-reddingboten van de station Schiermonnikoog en Eemshaven voeren uit en ook het hulpverleningsvaartuig 'BMS Noorman' bood haar diensten aan. Nadat de opvarenden van de romp af waren gehaald zonk de kotter.  De opvarenden van de 'UK-171' maken het naar omstandigheden goed, ze werden per reddingboot overgebracht naar een haven. Bij aankomst van de hulpverleningsvaartuigen op de incidentlocatie werd uitstroom van olie vanuit de viskotter geconstateerd. De oorzaak van het kapseizen van de 'UK-171' is niet bekend.

Foto's: archief & screenshots AIS

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Tags: noordzee, KNRM, sar, viskotter

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!