scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Verdachte brandstichtingen Harlingen aangehouden

Verdachte brandstichtingen Harlingen aangehouden

HARLINGEN- De politie heeft vrijdag 6 augustus een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere brandstichtingen in de stad Harlingen. Tussen januari 2019 en februari 2021 waren er zo’n 60 branden in Harlingen. Bij zeker 22 branden was er duidelijk sprake van brandstichting. 

De branden vonden vooral plaats in de Oosterparkwijk en in Plan-Zuid. Er zijn verschillende voertuigen in vlammen opgegaan en er is brand gesticht bij meerdere woningen. Daarnaast is brand gesticht bij het ziekenhuis. In het onderzoek naar deze brandstichtingen zijn er verschillende acties ondernomen. Zo heeft er bijvoorbeeld meerdere keren buurtonderzoek plaatsgevonden, is er technisch en forensisch onderzoek verricht, is er gezocht naar DNA-sporen en zijn er camerabeelden verzameld en bekeken. Het onderzoek leidde naar de 25-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij is vanochtend aangehouden en wordt in verband gebracht met meerdere brandstichtingen. We onderzoeken om hoeveel branden dat gaat. Wat de aanleidingen van de brandstichtingen zijn geweest is vooralsnog niet duidelijk en is onderwerp van het onderzoek. De verdachte zal hierover uitgebreid worden verhoord en het onderzoek gaat verder.

Bron: Politie.nl

Tags: nieuws, Harlingen, brand, politie, brandstichting, branden

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!