scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Viskotter gestrand op Vlieland

Viskotter gestrand op Vlieland

VLIELAND- Maandagochtend strandde de viskotter 'Z-575' (Hein Senior) op het Noordzeestrand van Vlieland. Eerder op de ochtend had de kotter de haven van Harlingen verlaten om te gaan vissen op de Noordzee. Ter hoogte van Vlieland kreeg de kotter echter technische problemen

De 'Z-575' raakte stuurloos en belandde op het strand. Rederij Noordgat bood direct assistentie aan en ging met een aantal hulpverleningsvaartuigen ter plaatse. Doordat het afgaand tij was en de kotter inmiddels grotendeels droog stond lukt het niet meteen om de kotter vlot te trekken. Dit lukte maandagmiddag alsnog. Rond 15:00 werd de kotter vlotgetrokken. Nadere inspectie zal moeten uitwijzen of de kotter schade heeft opgelopen bij de stranding.

Foto's: Emma van Laar

Viskotter gestrand op Vlieland

Viskotter gestrand op Vlieland

Viskotter gestrand op Vlieland

Tags: viskotter, vlieland, Rederij Noordgat, strand, stranding

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!