scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Veel rook bij woningbrand Wijnaldum

Woningbrand Foarryp Wijnaldum

WIJNALDUM- Een flinke binnenbrand heeft donderdagmiddag voor veel schade aan een woning in Wijnaldum gezorgd. De melding van de brand kwam circa 12:50 binnen bij de Meldkamer Brandweer. Deze alarmeerde daarop brandweerkorps Franeker. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling

De aanrijdende eenheid schaalde daarom direct op naar 'Middel-brand', ook mede om assistentie te krijgen bij de waterwinning. Brandweer Harlingen ging ter plaatse met een tankautospuit en de hoogwerker. Om er ook zeker van te zijn dat er voldoende bluswater en personeel beschikbaar was werd er opgeschaald naar 'Grote brand'. Hiermee werd ook het grootwatertransport van Brandweer Harlingen en blusgroep Menaldum gealarmeerd. De eerste eenheden hadden de brand snel onder controle waarna de nabluswerkzaamheden en nacontrole konden worden uitgevoerd. Mogelijk is de brand in de meterkast van de woning ontstaan.

Woningbrand Foarryp Wijnaldum

Woningbrand Foarryp Wijnaldum

Woningbrand Foarryp Wijnaldum

Woningbrand Foarryp Wijnaldum

Tags: nieuws, Harlingen, Franeker, brand, woningbrand, wijnaldum, p2000

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!