scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Kachel in brand woning Harlingen

Woningbrand Heiligeweg Harlingen

HARLINGEN- Een kleine brand in een houtkachel in een woning aan de Heiligeweg deed de brandweerkorpsen van Harlingen en Franeker op zaterdagavond uitrukken.  De melding van de brand kwam even voor 20:00 binnen bij de Meldkamer Noord-Nederland.  Hierop werden direct de beide korpsen gealarmeerd.

Omdat het een woning in de oude binnenstad van Harlingen betrof en er mogelijk nog mensen binnen waren werden twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de locatie gestuurd. Het inzetadres bleek uiteindelijk niet in de Grote Kerkstraat maar aan de Heiligeweg te zijn. De brandweer van Harlingen was snel ter plaatse en kon vaststellen dat het om een kleine brand bij de houtkachel ging. De inzet van brandweer Franeker kon daarop geannuleerd worden. Brandweerlieden hebben de woning geïnspecteerd en geventileerd. Een betrokkene is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brand trok het nodige bekijks van omstanders.

Woningbrand Heiligeweg Harlingen 

Woningbrand Heiligeweg Harlingen

Woningbrand Heiligeweg Harlingen

Woningbrand Heiligeweg Harlingen

Tags: nieuws, Harlingen, brandweer, Franeker, woningbrand, p2000

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!