scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Zeiljacht zinkt: KNRM in actie

Zeiljacht zinkt: KNRM in actie

TERSCHELLING- Zondagochtend, rond 05:15 werden de KNRM-stations van Vlieland en Terschelling en een SAR-helikopter gealarmeerd voor een automatisch noodsignaal dat werd opgepikt door het Kustwachtcentrum in Den Helder. Het signaal was afkomstig van het Duitse zeiljacht 'Silence'.

Het jacht was met 4 opvarenden onderweg vanuit Emden (Duitsland) toen het circa 8 km ten noordwesten van Terschelling op de Noordzee in de problemen kwam.  Het jacht is zeer waarschijnlijk op een ondiepte gelopen waarna het schip water maakte. De 4 opvarenden wisten zich in een reddingsvlot/rubberboot in veiligheid te brengen. Zij werden door een reddingboot opgepikt en naar Terschelling gebracht.  De inzet van de SAR-helikopter werd afgebroken nadat duidelijk werd dat de opvarenden in veiligheid waren. Later op de ochtend gingen bergers ter plaatse om een poging te doen het zeiljacht te  bergen.

Zeiljacht zinkt: KNRM in actie

Zeiljacht zinkt: KNRM in actie

Tags: terschelling, noordzee, KNRM, sar, zeiljacht, vlieland, gezonken

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!