scannernet logo
corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Actueel nieuws
corner left-bottomcorner right-bottom

Actueel nieuws

Op deze nieuwspagina kunt u het allerlaatste nieuws vinden uit Harlingen en regio Noordwest Friesland

De nieuwsberichten worden overzichtelijk weergegeven en zijn voorzien van foto's en/of video's. Klik op 'Lees meer' om het volledige artikel te openen. U kunt ons ook volgen via ons Twitter-account en Facebook-pagina voor meer actualiteiten uit de regio. Heeft u zelf nieuwsfeiten uit de regio of heeft u misschien foto's die passen bij één van de nieuwsitems? Stuur ons een e-mail via nieuws@scannernet.nl.

Grote zoekactie naar vermiste viskotter Noordzee

Grote zoekactie naar vermiste viskotter Noordzee

TEXEL- Donderdagochtend rond 05:45 ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder een EPIRB-noodsignaal afkomstig van de viskotter 'UK-165' (Lummetje). Het schip voer circa 6 mijl ten westen van Texel op de Noordzee.  Omdat er geen radiocontact gemaakt kon worden met de kotter werd besloten een grote zoekactie op touw te zetten naar het vaartuig met haar twee opvarenden. Hieraan deden enkele KNRM-reddingboten, Kustwachtvaartuig 'Guardian', marinevaartuig 'Zr. Ms. Makkum' en een aantal viskotters mee.

Vanuit de lucht zochten twee SAR-helikopters en een Kustwachtvliegtuig mee. Vanuit de lucht werden wrakstukken en reddingsvlotten waargenomen in het zoekgebied. Marinevaartuig 'Hr Ms. Makkum' wist uiteindelijk het wrak van de 'UK-165' met behulp van sonar te lokaliseren. De slechte omstandigheden ter plaatse zorgden er echter voor dat er geen duikers ingezet konden worden om het wrak te doorzoeken. De oorzaak van het kapseizen/zinken van de kotter is nog niet duidelijk. De 'UK-165' was woensdagmiddag vertrokken vanuit Den Helder om te gaan vissen op garnalen. Aan boord waren twee opvarenden uit Urk (schipper/eigenaar Jochem Foppen (41) en vaste opvarende Hendrik Jan de Vries (27). Uiteindelijk werd de beslissing genomen om het zoeken naar de beide opvarenden om 17:00 te stoppen. Daarmee kwam een einde aan een 12-uur durende zoekactie. Mogelijk kunnen duikers pas op zaterdag het wrak van de 'UK-165' inspecteren. 

Grote zoekactie naar vermiste viskotter Noordzee

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!


Copyright © 2020 iFred