scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Trein botst met auto op overweg Harlingen

Trein botst met auto op overweg Harlingen

HARLINGEN- Bij een aanrijding tussen een trein en een auto op een bewaakte spoorwegovergang op de Ludingaweg in Harlingen is vrijdagochtend één persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste de trein op de auto die daardoor in de naastgelegen slootwal terecht kwam.

De bestuurder was de enige inzittende van de auto en moest door de brandweer van Harlingen uit zijn benarde positie worden bevrijdt. Brandweer Franeker kwam met het hulpverleningsvoertuig (HV)  ter plaatse. De persoon is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met de traumaheli ter plaatse om medische assistentie te verlenen. De betrokken trein kwam enkele honderden meters vanaf de overweg tot stilstand. In de trein vielen geen gewonden. De schade aan de trein en de overweg is, de auto raakte totaal vernield door de aanrijding. Prorail en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Door de aanrijding kwam het treinverkeer tussen Franeker en Harlingen stil te liggen.

Trein botst met auto op overweg Harlingen

Trein botst met auto op overweg Harlingen

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!