scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

WADDENZEE- Woensdagochtend vond er op de Waddenzee onder mistige omstandigheden een aanvaring plaats tussen een pleziervaartuig en een vrachtschip. Net buiten de haven van Harlingen, in de vaarweg 'Boontjes' tussen Harlingen en Kornwerderzand raakten de beide schepen elkaar.

Ten tijde van de aanvaring was het zicht beperkt door de mist. De schipper van het 135 meter lange vrachtschip 'Jolina' bemerkte het pleziervaartuig 'Ellen' pas nadat de aanvaring plaats had gevonden. Na communicatie tussen beide schippers vervolgden beide schepen hun weg. Echter werd op een gegeven moment niet duidelijk waar de 'Ellen' gebleven was en of het schip verder in de problemen was geraakt. Daarop werd door het Kustwachtcentrum in de Den Helder een zoekactie naar het scheepje en de  opvarenden op touw gezet. Hiervoor werden onder andere beide reddingboten van KNRM-station Harlingen, een tweetal schepen van Rederij Noordgat en een aantal andere vaartuigen ingezet. Na een zoekactie van ruim een half uur kwam het bericht dat de 'Ellen' veilig de haven van Harlingen had bereikt. De politie deed nader onderzoek naar de oorzaak en de gevolgen van de aanvaring. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

Aanvaring in mist op Waddenzee

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!