scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Bergingsvaartuig loop vast op dam haven Terschelling

Bergingsvaartuig vast op dam Terschelling

TERSCHELLING- Zondagavond liep het bergingsvaartuig 'Friendship' vast op het havenhoofd van West-Terschelling. De 40 meter lange kotter kwam in de problemen bij het binnenlopen van de haven. Mogelijk heeft de sterke ebstroom daarbij een rol gespeeld. Direct na het vastlopen kwam de hulpverlening op gang. Diverse bergingsschepen van Rederij Noordgat waren snel ter plaatse om assistentie verlenen. Ook de KNRM station West Terschelling werd gealarmeerd. Ondertussen kwam de 'Friendship' voor een deel droog te liggen en maakte het vaartuig slagzij.

Uiteindelijk werd de sleepboot 'Hunter' van Rederij Noordgat ingezet om het schip van de dam af te duwen. Dit slaagde waarna de 'Friendship' los kwam.  Na een inspectieronde aan boord werd het schip als veilig bevonden en kon het worden afgemeerd aan de kade in de haven van West-Terschelling.

Bergingsvaartuig vast op dam Terschelling

Foto: Sytse Schoustra

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!