scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

TERSCHELLING- Aan boord van sneldienst 'Koegelwieck' is woensdagavond  kort brand in de machinekamer geweest. Het vuur werd door de bemanning van het schip ontdekt. Direct daarna werd de brandbestrijding opgestart en werd het incident gemeld aan het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Deze alarmeerde de KNRM-stations van Terschelling en Vlieland. Ook werd de brandweer van West-Terschelling en Vlieland gealarmeerd. Het lukte de bemanning van de 'Koegelwieck 'om de brand onder controle te krijgen met blusgas. Het schip kon op eigen kracht de haven bereiken. Hierbij werd het begeleidt door KNRM-reddingboten en een hulpverleningsvaartuig van Rederij Noordgat. Eenmaal aangekomen in de haven van West-Terschelling konden alle passagiers het schip rustig verlaten. De brandweer heeft de brand nageblust. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand en de gevolgen ervan.

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

Brand aan boord Koegelwieck

Foto's: Sytse Schoustra

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!