scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Brand zorginstelling Dronrijp

Brand zorginstelling 'Herbergier' Dronrijp

DRONRIJP- Zaterdagochtend, rond 04:00 brak er brand uit in een kamer op de eerste verdieping van zorginstelling 'Herbergier' aan de Hearewei. Deze brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Direct werd een deel van het pand ontruimd en werd de brandweer gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste brandweereenheden bleken er nog mensen in het pand te zijn. Daarop schaalde  de brandweer op naar "Grote brand' (GRIP-1) en werd er vanuit de Meldkamer Ambulance opgeschaald naar 'Code-10'. Hierop kwamen een 8-tal ambulances, een Mobiel Medisch Team (MMT)  en diverse functionarissen ter plaatse. De brandweer had de kleine brand in de kamer snel onder controle. Geëvacueerde bewoners werden opgevangen in een woning in de buurt. Uiteindelijk werden een aantal personen overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en/of controle. Tijdens het Commando Plaats Incident (CoPI) hebben de functionarissen van de diverse disciplines regelmatig overleg gepleegd over het incident. Rond 08:15 werd het sein 'einde incident' gegeven.

Foto's: Ytzen Korf

Brand zorginstelling 'Herbergier' Dronrijp

Brand zorginstelling 'Herbergier' Dronrijp

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!