scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Brand op schip Koningsweg Harlingen

Brand op schip Koningsweg Harlingen

HARLINGEN- Een brand aan boord van een schip aan de kade van Scheepsreparatie Friesland (SRF) aan de Koningsweg in Harlingen heeft de brandweer woensdagmiddag uit doen rukken. De brand ontstond net na 14:00 tijdens werkzaamheden aan het schip. Materiaal aan dek van het schip vatte vlam en zorgde voor een forse rookontwikkeling die op grote afstand al zichtbaar was. Na de eerste alarmering ging brandweer Harlingen met een tankautospuit en hoogwerker ter plaatse. 

Nog tijdens het aanrijden werd er 'middel-brand' gemaakt waarop ook de brandweer van Franeker gealarmeerd werd. Mede omdat de brandweer snel ter plaatse en het adequate handelen van het personeel van SRF was het vuur snel onder controle waarna de nablussen kon beginnen. Hoe groot de schade aan het schip is, is nog niet duidelijk.

Brand op schip Koningsweg Harlingen

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!