scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Containerschip in problemen Noordzee

Containerschip in problemen Noordzee

VLIELAND- Dinsdagavond kampte het 169 meter lange containerschip 'Escape' met technische problemen op de Noordzee, 12 mijl ten noorden van Vlieland. Rond 21:00 werd de afwijkende koers van het schip opgemerkt door een operator van het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Nadat er contact met schip gelegd was bleek het schip te maken te hebben met roerproblemen waardoor het schip geen koers kon houden en het in rondjes bleef varen. Langzaam verdaagde het schip richting de Waddeneilanden. Het Kustwachtcentrum in Den Helder stuurde het Emergency Towing Vessel (ETV) 'Guardian' ter plaatse om assistentie te verlenen. De 'Guardian' ligt bij windkracht 5 of meer standby op de Noordzee om assitentie te verlenen aan schepen die in de problemen geraakt zijn. Ten tijde van het stuurloos raken van de 'Escape' stond er een windkracht 7 op de Noordzee en bedroeg de golfhoogte ongeveer 4,5 meter. Rond 01:00 kon er een sleepverbinding tot stand worden gebracht tussen de 'Guardian' en de 'Escape' waarna het containerschip naar een veiliger gebied kon worden gesleept. De 'Escape' zal uiteindelijk door een andere sleepboot naar Rotterdam gebracht worden. Er sloegen tijdens het incident geen containers overboord.

Containerschip Escape in problemen Noordzee

Containerschip Escape in problemen Noordzee

Containerschip Escape in problemen Noordzee

Containerschip Escape in problemen Noordzee

Containerschip Escape in problemen Noordzee

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!