scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Criminaliteit in Haven Harlingen (?)

Haven Harlingen

HARLINGEN- Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Pro Facto in opdracht van het onafhankelijke onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap blijkt dat onder andere de haven Harlingen aantrekkelijk is voor de georganiseerde criminaliteit. Dit geldt ook voor andere havens in het noorden van het land.

 In het onderzoek wordt benoemt dat er geen concrete bewijzen dat er 'georganiseerde criminaliteit' voorkomt in de haven, maar dat het wel is aannemelijk dat dat zo is. De haven zouden aantrekkelijk zijn voor criminelen mede omdat er nauwelijks toezicht zou zijn en dat er ook maar weinig controles uitgevoerd worden,met name 's nachts. Pro Facto stelt dat de zeehavens in het noorden geen prioriteit hebben bij de politie.

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!