scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

LEEUWARDEN- Donderdagmiddag was het moment daar waar zo lang al naar uitgekeken werd: de aankomst van de eerste F-35 Lightning II die operationeel gaat worden vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Met een groots onthaal werd het toestel donderdag rond 15:30 ontvangen op de Vliegbasis. Eerder die dag was het toestel vanaf een vliegbasis in Italië vertrokken voor de vlucht richting Nederland. Daarbij werd het nieuwe gevechtsvliegtuig op een deel van de route naar Nederland geëscorteerd door twee F-16's van de Koninklijke Luchtmacht.

Bij aankomst voerde de F-35 een fly-by uit samen met zijn voorgangers: een F-16, een Hawker Hunter en een Spitfire. Eenmaal geland werd de 'F-009' 'getrakteerd' op een 'schuimsaluut'. Naast de circa 2000 genodigden waren er vele honderden spotters en luchtvaartenthousiastelingen naar de Vliegbasis gekomen. De aanwezigen moesten een beetje langer wachten op de komst van de F-35. Een F-16 met technische problemen moest een voorzorgslanding maken op Vliegbasis Leeuwarden. Met de opvolger van de F-16 beschikt de Koninklijke Luchtmacht eindelijk echt over het zogenoemde 5e-generatie-toestel.

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

F-35 aangekomen op Vliegbasis Leeuwarden

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!