scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Grote zoekactie drenkeling Ameland

AMELAND- Op Ameland is zaterdagavond een grote zoekactie opgestart voor een drenkeling. Bij het Kustwachtcentrum in Den Helder kwam rond 22:30 de melding binnen van een aantal vermiste zwemmers op het Noordzeestrand bij Buren. Daar bleken 2 meisjes in problemen te zijn geraakt.

De twee meisjes waren met hun vader in zee gegaan. Een van de meisjes kon met hulp uit het water gehaald worden. Het andere meisje (14 jaar) raakte uit zicht waarna de zoekactie werd opgestart. Naast diverse reddingboten van de KNRM werd er ook vanaf het strand gezocht door o.a. politie en burgers. Vanuit de lucht kregen zijn assistentie van een SAR-helikopter vanaf vliegkamp De Kooy en later in de nacht van een politiehelikopter. Naast de kustlijn werden ook de duinen afgezocht, echter zonder resultaat. De zoekactie werd gecoördineerd door het Kustwachtcentrum (KWC) en het Coördinatieteam Waddeneilanden (CoWa). Rond 03:00 werd de zoekactie afgeblazen. De zoekactie werd op zondagochtend bij daglicht wederom opgestart. Het meisje dat uit het water is gehaald raakte niet gewond. Tijdens de zoekactie sloeg één van de KNRM-reddingboten om. De bemanningsleden raakten niet gewond, de reddingboot liep averij op door het omslaan.

[Update]

In de dagen na de vermissing zijn er diverse zoekacties geweest, zowel vanaf het water als vanuit de lucht. Vrijdagmiddag, 17 juli is het lichaam van het vermiste meisje aangetroffen op de Noordzee, ten noorden van Ameland. Het lichaam is geborgen en overgedragen aan de familie.

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!