scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Ina Sjerps burgemeester Harlingen

Ina Sjerps burgemeester Harlingen

HARLINGEN- De Vertrouwenscommissie, die de benoeming voorbereidt voor de nieuwe burgemeester, heeft op basis van de profielschets en de input die de inwoners/belanghebbenden hebben geleverd via Harlingen spreekt, een selectie gemaakt uit de 25 kandidaten.

De gemeenteraad draagt mevrouw Sjerps voor als nieuwe burgemeester. De raad van Harlingen ziet in mevrouw Sjerps een daadkrachtige en ondernemende burgemeester die uitstekend bij Harlingen past. Mevrouw Sjerps is verheugd met de voordracht van de gemeenteraad: mevrouw Sjerps: “Het karakter van de Harlingers, de menselijke maat, de interessante opgaven en de ligging van de gemeente maken dat ik graag burgemeester van Harlingen wil worden”. Sjerps heeft een lange loopbaan in het openbaar bestuur, ze heeft onder andere gewerkt bij het Rijk, bij de VNG en is gemeentesecretaris/algemeen directeur geweest in onder andere Rotterdam en Apeldoorn. Mevrouw Sjerps is 61 jaar en woont nu nog in Den Haag. Mevrouw Sjerps volgt burgemeester Roel Sluiter op, die op 1 juli 2020 heeft aangegeven vanaf eind mei 2021 te zullen stoppen.

Bron: Gemeente Harlingen

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!