scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Internationale oefening Deviant Dragon

Internationale oefening Deviant Dragon

LEEUWARDEN- In de periode van van 12 tot en met 22 april vindt er een grote oefening vindt plaats in het luchtruim boven de Noordzee en het bestaande oefengebied boven het noorden van Nederland. De internationale oefening heeft de naam Deviant Dragon gekregen.

Tijdens Deviant Dragon oefenen 50 (jacht)vliegtuigen uit 5 verschillende landen het opereren in grote formaties en grootschalige luchtgevechten. Er doen zo'n 50 verschillende (jacht)vliegtuigen mee uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en de Verenigde Staten (vanuit Engeland). De (jacht)vliegtuigen stijgen op vanaf en landen op hun eigen vliegbasis (met uitzondering van de Verenigde Staten). Vanaf Vliegbasis Eindhoven vliegt een KDC-10-transportvliegtuig naar het oefengebied en wordt in het Deense luchtruim bijgetankt. De Koninklijke Marine neemt deel aan de oefening met een luchtverdedigings- en commandofregat. Deviant Dragon 2021 is een alternatief voor de jaarlijkse internationale oefening Frisian Flag. Vanwege corona gaat Frisian Flag op Vliegbasis Leeuwarden dit jaar niet door. Uiteraard is de oefening (deels) te volgen via onze live scanner stream Mil-air en onze ADSB-B/MLAT map.

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!