scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Weer helivervoer coronapatiënten

Weer vervoer coronapatiënten Ambulanceheli

LEEUWARDEN- Vanaf maandag 19 oktober wordt er wederom gebruik gemaakt van één van de Ambulancehelikopters (ook bekend als Waddenheli) voor het overplaatsen van coronapatiënten vanuit ziekenhuizen in Nederland. In het voorjaar van 2019 gebeurde dit ook al.

Hiertoe is besloten om de spreiding van de coronapatiënten te continueren en zo effectief mogelijk te laten verlopen. Mogelijk worden er ook patiënten overgeplaatst naar ziekenhuizen in Duitsland. Voor het vervoer wordt een reserve-Ambulanceheli gebruikt, zodat ook het reguliere vervoer van patiënten van de Waddeneilanden gewoon door kan gaan. De helikopter die de 'coronavluchten' uit zal gaan voeren gaat vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant.

Foto: RAV-Fryslan.nl

Ambulancehelikopter Wadden

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!