scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Schip in problemen door storm

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

IJSSELMEER- Het vrachtschip 'Rehoboth' is donderdagochtend door de harde wind en hoge golfslag in de problemen geraakt op het IJsselmeer, circa 4 kilometer uit de kust van Makkum. Het 110 meter lange schip vervoerde zout en kwam in de problemen nadat water in de ruimen terecht kwam.

De weersomstandigheden waren op dat moment slecht. Er woedde een zuidwesterstorm, 9 beaufort. Direct nadat de schipper de problemen had gemeld bij het Kustwachtcentrum in Den Helder werd KNRM station Hindeloopen gealarmeerd om hulp te verlenen. Een nabijgelegen werkschip bood direct ondersteuning aan. Reddingboot 'Alida' was korte tijd na de alarmering ter plaatse en nam een aantal opvarenden en een hond over van de 'Rehoboth'. Zij werden naar Kornwerderzand gebracht. Uiteindelijk kwam de 'Rehoboth' aan de grond te staan waardoor het schip niet verder kon zinken. De situatie was daarmee onder controle. In de middag arriveerden bergers om te kijken hoe het water uit het schip kon worden gepompt. Of het schip schade heeft opgelopen is niet bekend.

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

Binnenvaartschip Rehoboth in problemen IJsselmeer

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!