scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Stevinsluizen Den Oever gestremd

Stevinsluizen Den Oever gestremd

DEN OEVER- De Stevinsluizen bij Den Oever zijn vanaf 26 oktober half jaar volledig gestremd. Rijkswaterstaat voert van maandag 26 oktober 2020 t/m maandag 26 april 2021 werkzaamheden uit aan de sluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever. In deze periode zijn de sluizen gestremd voor alle scheepvaart.

Vaarwegverkeer kan omvaren via de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Het wegverkeer op de snelweg A7 ondervindt geen extra hinder. Om Nederland beter te beschermen tegen hoogwater op de Waddenzee versterkt Rijkswaterstaat de hele Afsluitdijk. Als onderdeel van die versterking komt er een keersluis direct ten noorden van de schutsluis bij Den Oever. Omdat de keersluis direct voor de schutsluis komt, is voor de bouwwerkzaamheden volledige stremming van de Stevinsluizen nodig.

Bron + foto: Rijkswaterstaat.nl

Stevinsluizen Den Oever gestremd

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!