scannernet logo

corner left-topcorner right-top
Scannernet.nl

Nieuwsarchief
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u gearchiveerde nieuwsberichten van Scannernet.nl vinden

Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u gemakkelijk berichten terugvinden in dit archief. Door op de titel van het item te klikken kunt u het volledige nieuwsbericht openen. Voor actueel nieuws verwijzen wij u graag naar onze nieuwspagina. De nieuwsberichten op deze pagina mogen niet zonder toestemming gebruikt worden door andere media. Indien u gebruik wilt maken van de nieuwsberichten verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@scannernet.nl.

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

NOORDZEE- De viskotter 'UK-171' (Spes Salutis) is woensdagochtend op de Noordzee, circa 20 mijl ten noorden van Schiermonnikoog omgeslagen. De drie opvarenden konden zichzelf in veiligheid brengen en konden enige tijd later opgepikt worden door de viskotter 'TH-10'.

Deze bood direct aan om te helpen bij hulpverlening. De 'UK-171' kapseisde even voor 10:00. Direct werd door het Kustwachtcentrum in Den Helder een SAR-actie opgestart. KNRM-reddingboten van de station Schiermonnikoog en Eemshaven voeren uit en ook het hulpverleningsvaartuig 'BMS Noorman' bood haar diensten aan. Nadat de opvarenden van de romp af waren gehaald zonk de kotter.  De opvarenden van de 'UK-171' maken het naar omstandigheden goed, ze werden per reddingboot overgebracht naar een haven. Bij aankomst van de hulpverleningsvaartuigen op de incidentlocatie werd uitstroom van olie vanuit de viskotter geconstateerd. De oorzaak van het kapseizen van de 'UK-171' is niet bekend.

Foto's: archief & screenshots AIS

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Viskotter omgeslagen: opvarenden gered

Wij wensen u veel kijk- &

luisterplezier op Scannernet.nl!